KOB Άνω Κώμης: Όλη η Άνω Κώμη, αλλά και τα γύρω χωριά, στο πόδι, όλοι στο δρόμο του αγώνα – Καμία σκέψη για κλείσιμο του Γυμνασίου Άνω Κώμης

16 Σεπτεμβρίου 2018
10:03

Εργαζόμενοι, -ες, γονείς, συνταξιούχοι, μαθητές και μαθήτριες,

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και για άλλη μια χρονιά γονείς και μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά προβλήματα που αφορούν τα σχολεία τόσο εδώ στην περιοχή μας, όσο και συνολικά.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας στο δρόμο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (Ν∆, ΠΑΣΟΚ) και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έβαλαν και την Παιδεία στο μνημόνιο, φέρνοντας τεράστιες επιπτώσεις για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Με προσήλωση συνεχίζεται η πολιτική των αναδιαρθρώσεων και των περικοπών στην Εκπαίδευση, όπως επιβεβαίωσε και το άνοιγμα των σχολείων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιμένει με θράσος να μιλά για «επιστροφή στην κανονικότητα», παρουσιάζοντας μια επίπλαστη εικόνα σε ότι αφορά τα σχολεία, ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα όλο το οπλοστάσιο των νόμων, των εγκυκλίων και των αποφάσεων που προωθήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ νέα αντιλαϊκά μέτρα βρίσκονται ήδη στο τραπέζι και στο χώρο της εκπαίδευσης. Στόχος τους είναι μια «Εκπαίδευση» φτηνότερη για το κράτος και πιο ευέλικτη σε προσαρμογές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Επιδιώκουν με την περικοπή των δαπανών για την Παιδεία να μειώσουν τις θέσεις των εκπαιδευτικών, συγχωνεύοντας σχολεία και καταργώντας ειδικότητες. Η λογική του «κόστους – οφέλους» στην Εκπαίδευση δεν χωράει, γιατί η Παιδεία και η Εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα.

Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και το κλείσιμο σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα, όπως συνέβη και με το Γυμνάσιο Άνω Κώμης. Τρεις μέρες πριν την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς, γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Άνω Κώμης, βρέθηκαν προ εκπλήξεως μετά την ενημέρωση για την μη λειτουργία του σχολείου και τη μεταφορά των μαθητών στο Γυμνάσιο Κρόκου.

Αυτή η εξέλιξη δεν πρέπει να περάσει. Μαθητές, γονείς, καθηγητές, αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής πρέπει να αντισταθεί σε τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες.

Οι κομμουνιστές του χωριού μας στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των μαθητών και των γονιών τους για να μην κλείσει το Γυμνάσιο Άνω Κώμης και Απαιτούμε:

* Καμία σκέψη για κλείσιμο του Γυμνασίου Άνω Κώμης.

* Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία.

* Πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων του Νομού.

* Κανένας να μη βάζει το χέρι στην τσέπη του για τη μόρφωση των παιδιών μας.

* Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών

* Πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας.

Όλη η Άνω Κώμη, αλλά και τα γύρω χωριά, στο πόδι, όλοι στο δρόμο του αγώνα.

14 σχόλια

  • Το Γυμνάσιο πρέπει να κλείσει για λόγους που ολοι κατανοούν και αντιλαμβάνονται, ολοι πλην των αθεράπευτα δογματικών υπονομευτων….

  • Να κλείσουν όλα τα σχολεία στα χωριά και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα
    Μόνο έτσι θα έχουμε να φάμε μην ξεχνάτε στην κατοχή η Κοζάνη έφαγε ψωμί από τον Τσιαρτσιαμπά αν δεν ήταν αυτά τα χωριά η αυστοι Κοζανιτες δεν θα υπήρχαν
    Συμπέρασμα ανοίξτε φυλακές κλείστε σχολεία

  • Επιτελους, κλειστε σχολεια και νοσοκομεια και δωστε φοροαπαλλαγες σε εφοπλιστες και εντρεπρενερ. Μονο ετσι θα ερθει η αναπτυξη

  • Με 30 παιδια να πληρωνουμε 30 καθηγητες; ε οχι. Οπως με το παραμικρο τρεχουν στην Κοζανη ας παν και στο σχολειο. Σε μια μεγαλουπολη τα παιδια κανουν πολυ μεγαλυτερες αποστασεις για το σχολειο.

  • 30 καθηγητες γιατι το καθε παιδι θα εχει τον καθηγητη του;Αααα!!!!!τιμη μας……Πριν σχολιασεται καλα ειναι να σκεφτεστε αυτα που θελετε να γραψετε Κε-Κα μου.Για τη σωστη ενημερωση σας να σας πω οτι το γυμνασιο Ανω-Κωμης δεν επιβαρυνει το κρατος με εξτρα καθηγητες γιατι πολυ απλα ειναι οι ιδιοι με το γυμνασιο του κροκου.Ασχολειθειτε και σχολιαστε κατι αλλο που το γνωριζετε καλυτερα…………

  • Να κλείσουν τα σχολεία για να τρως εσύ κηφήνα Κοζανίτη ?? Ζούσες και στην κατοχή και ξέρεις από πού έφαγε ψωμί η Κόζανη ?? Παρεπιπτόντως ο Ιωαννίδης ο δήμαρχος φταίει και για αυτό …. Έρχονται οι εκλογές όμως…

  • Ο ιωαννιδης και αλλοι δυο φταινε,ξερουν αυτοι, ονοματα δεν λεμε.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΕ.ΡΕΖΙΛΙ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΣ.ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ…………

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.