Δημοψήφισμα αλά ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση των μονάδων θα ζητήσει η ΓΕΝΟΠ

21 Απριλίου 2017
08:38

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα ζητήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, για να αποφασίσει ο λαός τι μέλλει γενέσθαι.

Σε επικοινωνία με το energypress, ο Γ. Αδαμίδης υπενθυμίζει ότι η πρόταση για δημοψήφισμα σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τη ΔΕΗ δεν είναι καινοφανής, καθώς αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε αναλάβει το 2014 και ο – τότε αντιπολιτευόμενος – ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ». Δεν μπορεί τότε να είχες κάνει σημαία σου το δημοψήφισμα και τώρα να αγνοείς την ίδια πρόταση, σημειώνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.

Άλλωστε, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, μια τέτοια εξέλιξη αφορά συνολικά το λαό και δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός κόμματος. Γυρνάμε σε όλη την Ελλάδα και, μιλώντας με απλούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνουμε ότι είναι ευρύτατη η αντίθεση στην προοπτική πώλησης μονάδων, λέει ο Γ. Αδαμίδης. Είναι, λοιπόν, ανάγκη να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία.

Όπως εκτιμά η ΓΕΝΟΠ, δεν θα υπάρξει ανταπόκριση και επενδυτικό ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες στο market test του Σεπτεμβρίου, οπότε η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συμπεριλάβει στα προς πώληση πακέτα και υδροηλεκτρικές μονάδες.

Με αυτό το σκεπτικό η Ομοσπονδία οργανώνει τις δράσεις της για το επόμενο διάστημα, σχεδιάζοντας την κορύφωσή τους από Σεπτέμβριο και μετά.

Εξάλλου, από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις αρχές Απριλίου, η ΓΕΝΟΠ έχει προαναγγείλει εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και μετά να αποφασίσει.

Δεν είναι λύση η ιδιωτικοποίηση

Το ζήτημα του δημοψηφίσματος έθιξε και χθες ο Γ. Αδαμίδης, αναφέροντας τα εξής: «Η εκποίηση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας δεν είναι μια απλή διοικητική πράξη. Πολύ περισσότερο όταν σχεδιάζεται η εκποίηση κρίσιμων εγκαταστάσεων για την παραγωγή και διανομή βασικών αγαθών (ρεύμα και νερό) , όπως οι λιγνιτικοί και οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ, η κάθε κυβέρνηση έχει χρέος να προσφεύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. Ποιος θα είχε αντίρρηση να αποφασίσει με δημοψήφισμα ο Ελληνικός λαός;».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ έκανε την αναφορά αυτή σχολιάζοντας τις προτάσεις της ΝΔ για την ενεργειακή πολιτική που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας με το energypress, ο Γ. Αδαμίδης υποστήριξε ότι καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν όσα υποστήριξε σχετικά με τη ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΝΔ. Ανεξάρτητα από τα σοβαρά ζητήματα με τα οποία όντως βρίσκεται αντιμέτωπη η επιχείρηση, το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς εκεί που τον οδήγησαν κι αυτό δεν μπορεί να λυθεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τονίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.

Δεν μπορεί να εκποιούνται «μπιρ παρά» νερά και λιγνίτες με μόνο στόχο κάποιοι να αποκομίζουν κέρδος, υπογραμμίζει ο Γ. Αδαμίδης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι, σε περίπτωση που τελικά δε ματαιωθούν τα σχέδια αυτά, οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι και με αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.

energypress.gr

3 σχόλια

  • Πόσο δούλεμα νομίζεις ότι αντέχουμε ρε Αδαμίδη;;; Δεν κατάλαβες ακόμα ότι το 51% της Επιχείρησης είναι στα χέρια ξένων. Ότι το 17% του ΤΑΙΠΕΔ υπάρχει αμετάκλητη απόφαση στο μνημόνιο να πουληθεί και για το 34% που πήγε για ΕΚΠΟΙΗΣΗ στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της η Κυβέρνηση αλλά κουμάντο κάνουν οι ξένοι;; Η ΔΕΗ έχει πουληθεί και εσύ και ο Καρυπίδης δεν κουνήσατε το δαχτυλάκι σας. Το δημοψήφισμα με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τα ΟΧΙ τα κάνει ΝΑΙ είναι ανέκδοτο!!! Προσπαθείς και εσύ και Θόδωρας να κερδίσετε χρόνο για σας και την Κυβέρνηση. Κυβερνητικοί λαγοί είστε εδώ και πολύ καιρό…. ποιον νομίζεις ότι δουλεύεις. Τρέχα να κρυφτείς πουθενά … αστείε έ αστείε..

  • κ. Αδαμίδη οι πρώτοι που ξεπούλησαν την επιχείρηση καταληστεύοντάς την είστε εσείς και τα άπειρα σωματεία της, που την κάνατε κτήμα σας ενώ δε σας ανήκει επουδενί! Οι μισοί σας υπάλληλοι ούτε που πατούν το πόδι τους στο χώρο εργασίας όντας συνδικαλιστές ή ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. Που όποτε είχατε πρόβλημα ρευστότητας ή θέλατε ν’ αυξήσετε τους υπερογκότατους μισθούς σας εφαρμόζατε μονοπωλειακές τακτικές φουσκώνοντας κατά το δοκούν τους λογαριασμούς εφευρίσκοντας από αστείες έως γελοίες δικαιολογίες. Και μάλιστα το κάνετε ακόμα.

    Το ότι πωλούνται στρατηγικής σημασίας ατμοηλεκτρικές ή υδροηλεκτρικές μονάδες υπεύθυνοι κατά 90% είστε εσείς οι συνδικαλιστές! Ήσασταν, είστε και θα παραμείνετε ανοιχτή πληγή της χώρας. Πρέπει κάποια στιγμή να δικαστείτε και εσείς και μάλιστα να σας αναγκάσουν να επιστρέψετε και ό,τι μισθούς πήρατε. Στο κάτω κάτω ούτε παράγατε ούτε και προσφέρατε ποτέ έργο για το οποίο έχετε διοριστεί να κάνετε…

    Αν γίνει ποτέ ενδελεχής έλεγχος της ΔΕΗ το μόνο που θα διαπιστωθεί είναι τα άπειρα και ασταμάτητα όργια εναντίον της επιχείρησης με πολλούς και διάφορους τρόπους. Η αναφορά σε όλα αυτά θα έχει το μέγεθος της Britanica. Έστω όμως και πολύ αργά πρέπει επιτέλους να μπει μία τελεία.

    Υ.Γ. Πολύ μου άρεσε στο τέλος που έχεις το θράσος να λες ότι θα υπάρξουν ενδεχομένως αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος. Θα΄’ πρεπε ν’ αναρωτιέσαι ποιος θα τους πληρώσει καθώς, να μου το θυμηθείς, οι καλοπληρωτές ήδη φεύγουν μαζικά (όπου αυτό είναι εφικτό) προς τους ιδιώτες για φθηνότερο ρεύμα αφού θα υπάρχει έστω και κάποιος ανταγωνισμός, όπως ευτυχώς έγινε με τις τηλεπικοινωνίες.

  • Γελάει ο κόσμος.??Χρόνια κάνατε τον κινεζο.Πρέπει κάποια στιγμή να πληρωσετε , το σανο που ταιζατε τους εργαζόμενους. ??

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.