Μεγαλόπολη: Οι αποφάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Οργάνου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδη

14 Φεβρουαρίου 2018
23:56
Κανένα σχόλιο

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 14/2, στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης, το Ενιαίο Συντονιστικό Όργανο, (φωτό) κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ.

Μετά την πεντάωρη-περίπου-ανοιχτή συνάντηση και αφού εξετάστηκαν όλα τα θέματα, αποφασίστηκαν τα εξής:

Α. Κλιμάκωση έκφρασης σε δύο (2) επίπεδα

1ο Επίπεδο: Αποτροπή σχεδιασμού πώλησης λιγνιτικών μονάδων 3 και 4 Μεγαλόπολης, μονάδας 1 στη Μελίτη και άδειας κατασκευής μονάδας «Μελίτη 2», στη Φλώρινα, μαζί με τα Ορυχεία.

• Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, με την ψήφιση του σχεδίου νόμου, τον επόμενο μήνα, τότε θα ενεργοποιηθεί το 2ο επίπεδο.

2ο ΕπίπεδοΑποθάρρυνση επίδοξων αγοραστών, μέσω της πρόταξης του σχεδίου της προώθησης των αντικινήτρων.

Β. Αγωνιστική Δράση σε 3 σκέλη

1ο ΣκέλοςΣυνδικαλιστική αντίδραση/κινητοποιήσεις

2ο ΣκέλοςΝομική αντίδραση

– Στο μέρος των εδαφών
– Στο μέρος του συμφέροντος των Μετόχων της Επιχείρησης

3ο ΣκέλοςΠροώθηση πρότασης εναλλακτικής διαχείρισης, μέσω της λύσης των ΝΟΜΕ

Τέλος, το Συντονιστικό Όργανο, εξουσιοδότησε αντιπροσωπεία, η οποία και θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή και την παρουσία του στην Τρίπολη, για το 10ο Αναπτυξιακό, Περιφερειακό Συνέδριο της Πελοποννήσου.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς – Πηγή ert.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.