Εκδρομή της Ταξιδιωτικής Λέσχης Θεσσαλονίκης στην ΑΙΑΝΗ ΚΟΖΑΝΗΣ & ΣΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ» την Κυριακή 9/3/2014

foto_mpouxaria2 8.3Η  Ταξιδιωτική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τις φυσιολατρικές και πολιτιστικές της εξορμήσεις, διοργανώνει την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, ημερήσια εκδρομή που περιλαμβάνει:

– Επίσκεψη και ξενάγηση από την αρχαιολόγο κα Χριστίνα Ζιώτη στο πολύ σημαντικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής και στην συνέχεια στον Αρχαιολογικό Χώρο και στην εξίσου σημαντική ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ. Ήπια πεζοπορία σε υπέροχο λιθόστρωτο μονοπάτι μήκους 1.200 μέτρων, που συνδέει τον Αρχαιολογικό χώρο με το Μουσείο.

– Επίσκεψη στο μοναδικό Γεωλογικό Πάρκο «ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ-ΝΟΧΤΑΡΙΑ» στον Μικρόβαλτο Κοζάνης, με ήπια πεζοπορία στο έξοχα αναπλασμένο μονοπάτι που θα μας δώσει την δυνατότητα να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε τις εκπληκτικές γεωλογικές δημιουργίες της φύσης.

Σε όλη την διαδρομή μας θα απολαμβάνουμε την πανέμορφη Λίμνη του Πολυφύτου (τεχνητή λίμνη από τα νερά του ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ) όπου μέσα της καθρεφτίζονται ο Όλυμπος, τα Καμβούνια Όρη και τα Χάσια.

 

No comments yet.

Leave a Reply

Το kozan.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της ελεύθερης έκφρασης, δεν δημοσιεύει όμως σχόλια υβριστικού, προσβλητικού, συκοφαντικού ή σεξιστικού περιεχομένου.Έτσι, επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να μην δημοσιεύει ανάλογα σχόλια.Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη τoυ kozan.gr.